torstai 21. heinäkuuta 2016

Pyörällä Nauvoon, 57 km

Koko kesän, itse asiassa jo viime kesästä asti olemme puhuneet, että ajamme saariston rengastien jonakin kauniina kesäpäivänä. Nyt oli sellainen kaunis päivä käsillä, Sir tosin päätti käydä aamulenkillä ensin. Hän palasi intoa puhkuen ja sai minut vakuuttuneeksi, että autossa istuminen ei ole hyvä idea tällaisella ilmalla, joten lähdetään mieluummin pyöräilemään jonnekin. Hän huikkasi siinä ohi mennen, että se pieni saaristorengaskin on vain 100 km. Niin varmaan on, sanoin. Ei tullut mieleen, että hän veisi minut sinne pyöräilemään!

Söimme Paraisilla maukkaat nyhtöbroiler-hampurilaiset ja jatkoimme matkaa. Lossille oli yli sadan auton jono, mutta pääsimme pyörillä jonon ohi seuraavaan lossiin. Olimme onnellisia, ettemme olleet autolla, koska olisimme taatusti joutuneet "orrelle", ylhäällä olevalle rampille. Ajatus siitä, että ajoramppi nostetaan ja lasketaan autoineen, ei ollut mukava.



Matka jatkui pääosin pyörätietä pitkin. Se oli joissakin paikoissa päällystetty, mutta hyvin isolta osin vain hiekkainen polku, joka kapeni ohuimmillaan 40 senttiä kapeaksi. Tietenkin kaikkein pahimmissa kohdissa aina tuli pyöräilijöitä vastaan.

Tällaiselle tottumattomalle pyöräilijälle muutaman kymmenen kilometrin pyöräily alkoi tuntua kivun määrässä polvissa ja vauhdin hiipumisena. Piristysruiskeen antoi pellolla ruokailemassa ollut kaunis valkohäntäkauris. Se oli hyvin kaunis punaruskeassa turkissaan vihreän pellon reunassa.



Saavutimme Nauvon lopulta 57 km jälkeen vain huomataksemme, että päivän viimeinen yhteysalus Rymättylään lähti puolitoista tuntia aikaisemmin. Seuraava menisi kahdeksalta aamulla.


Vitsit olivat aika vähissä, kun mietti, että pitäisi seuraavaksi polkea sama matka takaisin. Silloin muistin, että matkalla tuli vastaan bussi, jossa luki Åbo. Menisikö niitä vielä muitakin? Ottaisiko kuski meidän pyörämme kyytiin? Puolen tunnin kuluttua menisi ja pienestä lisämaksusta saimme pyörätkin kyytiin. Bussimatka kesti 1 h 15 min. Poistuminen bussista ja etenkin astuminen kolme askelmaa alas kadulle sai ulvahtamaan polvikivusta. Talutin pyörän pysäkiltä kotiin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti